تفاوت کارواش خانگی و صنعتی و مزایای دستگاه کارواش

تفاوت بین کارواش خانگی و صنعتی

دستگاه کارواش و یا همان واترجت‌ها دستگاه‌هایی هستند که برای شستشوی محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و ما قصد داریم تا تفاوت کارواش خانگی و صنعتی را مورد بررسی قرار دهیم. این دستگاه‌ها در انواع مختلفی به بازار عرضه می شود که مهم ترین آن‌ها دستگاه کارواش صنعتی و دستگاه کارواش خانگی می‌باشد. دستگاه کارواش صنعتی همان طور که از نامش بر می‌آید دستگاهی برای شستشوی محیط‌های صنعتی مانند کارخانه‌ها و کارواش خانگی دستگاهی برای شستشوی محیط های کوچک مانند منازل می‌باشد.

کارواش های خانگی را می توان نوعی کارواش دستی سبک در نظر گرفت که برای امور سبک‌تر و در بازه زمانی طولانی تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر دو نوع این دستگاه را می‌توان در حوزه دستگاه‌های نظافت مکانیزه دسته بندی کرد. بنابراین لازم است قبل از اقدام به خرید این دستگاه با ویژگی‌ها و کارایی هر یک از انواع آن آشنایی داشته باشید تا بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید. در این مقاله قصد داریم تا تفاوت کارواش خانگی و صنعتی و مزایا و کاربرد‌های متنوع دستگاه کارواش صنعتی را برای شما تشریح کنیم.

تفاوت کارواش خانگی و صنعتی

یکی از سوالات متعدد خریداران دستگاه‌های نظافت صنعتی، تفاوت کارواش خانگی و صنعتی می باشد. این تفاوت کارواش خانگی و صنعتی زمانی برای خریداران محسوس می شود که با توجه به مشخصات فنی نزدیک دستگاه‌های صنعتی و خانگی، قیمت‌ها فاصله زیادی از هم دارند. برای خیلی‌ها سوالات مشترک پیش می‌آید که جواب قانع کننده‌ای برای آن پیدا نمی‌کنند.

برای مثال:

  • چه تفاوت کارواش خانگی و صنعتی وجود دارد؟
  • آیا دستگاه واترجت صنعتی برای من مناسب‌تر است یا دستگاه کارواش خانگی؟
  • چرا باید از کارواش های صنعتی استفاده کنیم؟
  • برای نوع استفاده کم کارواش خانگی جواب کار من را می دهد؟
  • و…

در ادامه تفاوت کارواش خانگی و صنعتی را بررسی می‌کنیم و در بخش‌های بعدی این مقاله به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

تفاوت بین کارواش خانگی و صنعتی
تفاوت کارواش خانگی و صنعتی

موتور و پمپ دستگاه واترجت

یکی از مهمترین تفاوت کارواش خانگی و صنعتی ارواش‌های صنعتی و خانگی در موتور دستگاه می باشد. کارواش های خانگی دارای موتور کلکتوری می باشد در صورتی که کارواش های صنعتی دارای موتور دائم کار از نوع القایی بوده و برای مصارف طولانی مدت طراحی شده. در صورت استفاده بیش از حد از کارواش‌های خانگی باعث داغ شدن موتور و آسیب دیدن آن می‌گردد.

جنس و متریال استفاده شده در قطعات موتور و پمپ در دستگاه‌های کارواش خانگی و صنعتی متفاوت (بررسی تفاوت کارواش خانگی و صنعتی) است. کارواش‌های صنعتی دارای سرسیلندری از جنس برنج می باشند در صورتی که کارواش های خانگی عموما سرسیلندر آلومینیومی یا برنج با درجه کیفی پایین‌تر می‌باشد. همچنین جنس پیستون‌های کارواش‌های صنعتی از سرامیک بوده که در تماس با آب دچار سایش نمی شود و عمر بسیار بیشتری دارند.

شلنگ

یکی دیگر از تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در نوع و جنس شلنگ های آن می‌باشد. در کارواش‌های صنعتی از شلنگ های مستحکم فشار قوی به صورت فولاد بافت استفاده می‌شود که مقاوت بالایی در شرایط سخت از خود نشان می‌دهند، یه طوری که حتی با عبور وسایل نقلیه سنگین مثل تریلی یا کامیون هیچ مشکلی پیش نمی‌آید و دچار افت فشار یا قطع و وصل آب نمی‌شود. در مقابل شلنگ مورد استفاده در کارواش‌های خانگی از جنس شلنگ های فشار قوی بوده اما لزوما فولاد بافت نیستند.

شلنگ فشار قوی دستگاه واترجت صنعتی
شلنگ فشار قوی دستگاه واترجت صنعتی و بررسی تفاوت کارواش خانگی و صنعتی

شاسی

کارواش صنعتی دارای شاسی قدرتمند با بیس صنعتی و فلزی می‌باشد اما کارواش خانگی شاسی ضعیف‌تری داشته و عموما از پلاستیک می‌باشند. به همین دلیل کارواش‌های صنعتی در محیط های سخت و تحت فشار کاری سنگین اصطلاک کمتری داشته و دچار ایراد فنی نمی‌شوند.

قدرت نظافتی و تنظیم فشار

دستگاه‌های کارواش صنعتی و خانگی با فشار کاری یکسان عملکرد یکسانی ندارند، چرا که دبی خروجی آب در آن‌ها متفاوت است و عملا قدرت فشار خروجی در سر نازل های کارواش های خانگی کمتر از عدد نوشته شده رو کاغذ است.

اما کارواش‌های صنعتی با داشتن گیج فشار دقیقا همان قدرت با قابلیت کم و زیاد کردن آن را فراهم می‌کند. همچنین در کارواش‌های صنعتی قسمتی وجود دارد که به وسیله آن می‌توان فشار آب را تنظیم کرد و این قابلیت به دلیل وجود انواع آلودگی‌ها در صنایع مختلف می‌باشد. کارواش‌های خانگی فاقد این قابلیت می‌باشند و نمی توان فشار آب را در آن‌ها تنظیم کرد.

پمپ دستگاه کارواش
پمپ دستگاه کارواش

وزن

دیگر تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در وزن، ابعاد و ساختار دستگاه می‌باشد. کارواش‌های خانگی دارای وزن سبک در حدود 5 کیلوگرم بوده در صورتی که کارواش‌های صنعتی دارای وزنی بیش از 20 کیلوگرم می‌باشد که نشان دهنده کیفیت متریال استفاده شده می‌باشد. کارواش‌های صنعتی توانایی کار در شرایط سخت را دارند.

مزایای منحصر به فرد دستگاه واترجت صنعتی و خانگی

از زمان ساخت و تولید شوینده‌های فشار قوی تحولی شگرف در امر نظافت و شستشو پدید آمد و علاوه بر آن انجام بسیاری از فعالیت‌های صنعتی با آسانی و سرعت عمل بالا امکان پذیر گردید. در ادامه برخی از مزیت‌های استفاده از دستگاه واترجت صنعتی برشمرده می‌شود.

شستشو در کوتاه ترین زمان

فشار بالای جریان آب خروجی از دستگاه واتر جت این اجازه را می دهد تا شستشو به سرعت انجام پذیرد و در نتیجه آن در مقایسه با تکنیک‌های نظافت سنتی مقدار کمتری آب و انرژی مصرف خواهد شد. علاوه بر این، در بسیاری از مراکز صنعتی و نیمه صنعتی زمان موضوع مهمی بوده و لازم است برخی فعالیت ها هم چون نظافت و شستشوی تأسیسات و تجهیزات در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود تا در عملکرد خط تولید کارخانه و دیگر فرآیندهای مهم و با حساسیت بالا اختلال و یا وقفه به وجود نیاید.

از آن جایی که شستشوی تجهیزات صنعتی یکی از اصول تاثیرگذار بر افزایش طول عمر و بهبود کارایی آن‌ها می‌باشد، بنابراین بهترین روش استفاده از شوینده فشار قوی متناسب با نوع تجهیزات بوده که علاوه بر بالا بردن سرعت شستشو از سطح پایه محافظت می‌کند.

شستن خودرو با دستگاه واترچت
شستن خودرو با دستگاه واترچت

سازگاری با محیط زیست

پاک کننده‌های متداول و شوینده های نامناسب اغلب حاوی ترکیبات شیمیایی زیان آوری هستند که می توانند به اکو سیستم های محلی آسیب جدی وارد کنند. دستگاه واترجت صنعتی با استفاده از فشار بالا آلودگی‌ها را از بین می‌برد و در بسیاری از اوقات آب به تنهایی نیز فرآیند نظافت را به خوبی انجام می‌دهد و در صورت لزوم می‌توان از مواد شوینده بهره گرفت. به این ترتیب مصرف مواد شوینده و شیمیایی به شدت کاهش پیدا می‌کند و به عنوان ابزاری سازگار با محیط زیست به شمار می‌آید.

کاهش هزینه ها

دستگاه واترجت با کاهش مصرف انرژی و آب، سبب صرفه جویی در هزینه ها می گردد. در هر نوع عملیاتی هزینه‌های صرف شده یکی از نکاتی است که مورد توجه افراد قرار می‌گیرد و این در حالی است که با تهیه یک دستگاه شوینده فشار قوی در بلند مدت هزینه‌های صرف شده برای شستشوی انواع سطوح در محیط صنعتی، تجاری، خانگی و… کاهش قابل توجهی می‌یابد.

افزایش کیفیت تمیزی

اساس عملکرد همه دستگاه‌های واترجت بر پایه پاشش آب فشار قوی می‌باشد و در اصل نیروی حاصل از آب پر فشار سبب جدا شدن لایه‌های آلودگی از سطح و از بین رفتن آن‌ها می‌گردد. دستگاه واترجت صنعتی یا کارواش خانگی انواع آلودگی‌های عمیق و تثبیت شده را با کیفیت هر چه بهتر از میان برمی‌دارد و بر خلاف شیوه‌های سنتی برای بهتر تمیز شدن دیگر نیازی به مصرف آب بیشتر و صرف نیروی فیزیکی مضاعف نخواهد بود.

این رده از دستگاه‌ها آلاینده‌ها و رسوبات را به گونه‌ای حذف می‌کند که به سطح اولیه هیچ آسیبی وارد نمی‌شود. همچنین در صورتی که آلودگی‌های از نوع عمیق و چرب باشند، به کمک دستگاه کارواش آب گرم می‌توانید در مدت زمان کمی این آلودگی‌ها از بین ببرید.

تفاوت های بین کارواش خانگی و صنعتی
شستشوی سطوح کف با دستگاه واترجت

چند کاربرد دستگاه شوینده فشار قوی صنعتی و خانگی

تفاوت کارواش خانگی و صنعتی موجب شده تا از هریک از این دستگاه ها برای کاربرد های مختلفی استفاده شوند. کارواش صنعتی برای شستشوی انواع سطوح غیر حساس نسبت به فشار بالای آب، سطوح کف، ماشین آلات، دستگاه ها، تجهیزات، قطعات، لوله ها، مخازن و… در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. عملیات‌های سنگین و خاص مانند رنگ بری، سندبلاست، زنگ بری، حذف لایه های نامطلوب و حتی تخریب بتن با استفاده از کارواش صنعتی قابل انجام است.

صنایع غذایی، نفت، پتروشیمی، فلزی، ساختمانی و هر صنعت دیگری برای شستن آلودگی‌های عمیق و سطوحی بخش‌های مختلف نیازمند دستگاه واترجت صنعتی هستند. در رابطه با موارد کاربرد کارواش خانگی می توان به شستشوی سطوح مختلف در محیط های خانگی اشاره کرد. در چنین محیط هایی می توان برای شستشوی در و دیوار، حیاط، باغچه، تجهیزات باغبانی، دوچرخه و خودرو از این نوع کارواش استفاده نمود. البته کارواش خانگی برای شستن مداوم سطوح طراحی نشده و باید در حین استفاده از آن بصورت روزانه به دستگاه استراحت داد تا موتور آن داغ نکند.

درخواست کارشناسی

مشاوره و راهنمایی با کارشناسان فروش