دستگاه جاروبرقی صنعتی یکی از کاربردی ترین تجهیزات مکانیزه و صنعتی در نظافت می باشد که برای مکش و جمع آوری آلاینده های جامد و مایع انباشته در محیط به کار می رود. دستگاه های جاروبرقی صنعتی نیز همانند دیگر تجهیزات مکانیزه و صنعتی به منظور بهبود عملکرد دستگاه و افزایش عمر مفید آن نیازمند نگهداری و تعمیر می باشد. بازبینی های روزانه، ماهانه و سالیانه بخش های مختلف دستگاه مکنده صنعتی و غیب یابی صحیح دسستگاه نقش موثری در افزایش عمر مفید آن دارد.
اساس عملکرد دستگاه مکنده صنعتی
یک دستگاه جاروبرقی صنعتی متشکل از موتور، پمپ مکنده، سیستم فیلتراسیون و مخزن می باشد. موتور و پمپ دستگاه با ایجاد خلا در داخل مخزن موجب مکش الاینده ها شده و در نهایت سیستم فیلتراسیون با ممانعت از خروج ذرات ریز گرد و غبار نظافتی موثر و بهینه را تضمین می نماید. قدرت مکش و سرعت مکش دو فاکتور مهم و کلیدی در دستگاه های مکنده صنعتی می باشند. هر چه قدرت مکش دستگاه جاروبرقی صنعتی بیشتر باشد، توان دستگاه مکنده در مکش آلاینده های چگال از فاصله دورتر بیشتر شده و هر چه سرعت مکش دستگاه مکنده صنعتی بیشتر باشد، سرعت عملیات نظافت بیشتر می شود.
اقدامات ضروری
در هنگام استفاده از دستگاه مکنده صنعتی یک سری اقدامات احتیاطی وجود دارند که رعایت آنها برای حفاظت از دستگاه و کاربر ضروری می باشد. لازم به ذکر است که هر گونه عملایت تعمیر و نگهداری از دستگاه باید پس از جدا سازی دستگاه از پریز برق انجام گیرد. همچنین به منظور جمع آوری و مکش آلاینده های سمی، انفجاری و اشتعال زا، باید از دستگاه های مکنده تخصصی که به طور خاص برای مکش چنین آلاینده هایی طراحی شده اند استفاده شود. علاوه بر این به منظور جمع آوری آلاینده های ساینده مخزن دستگاه باید از مقاومت کافی در برابر سایش ناشی از این ذرات برخوردار باشد. نصب صحیح فیلتر دستگاه جاروبرقی صنعتی از دیگر احتیاط های ضروری پیش از راه اندازی دستگاه می باشد.
شرایط نگهداری از دستگاه جاروبرقی صنعتی
یکی از اقدامات اولیه به منظور نگهداری مناسب از دستگاه مکنده صنعتی، نگهداری آن به دوراز برف و باران می باشد. معمولا دستگاه ها یجاروبرقی صنعتی برای استفاده در دما های بین 5 تا 40 درجه سانتیگراد و رطوبت 70 درصدطراحی شده اند و بهتریت راندمان کاری را در شرایط استاندارد از خود شان می دهند. علاوه بر این شرایط ذکر شده برای نگهداری از دستگاه نیز صادق می باشد. به عبارت دیگر دمای محیطی که در آن از دستگاه مکنده صنعتی نگهداری می شود باید بین 5 تا 40 درجه بوده و زطوبت محیطی نباید بیش از 70 درصد باشد. استفاده از پوشش نایلون بر روی دستگاه مکنده صنعتی می تواند از نفوذ گرد و غبار به بخش های داخلی دستگاه ممانعت نماید.
نگهداری از دستگاه جاروبرقی صنعتی
یکی از بخش های مهم دستگاه های جاروبر قی صنعتی، سیستم فیلتراسوین دستگاه می باشد. فیلتر های دستگاه های مکنده در اثر مکش مداوم و پیوسته مواد و آلاینده ها و نفوذ ذرات ریز گرد و غبار به داخل منافذ فیلتر دچار خفگی شده و عملکرد بهینه آنها تحت تاثیر قرار می گیرد. اگر چه اغلب دستگاه های مکنده صنعتی با کیفیت مجهز به سیستم های نظافت فیلتر دستی یا اتوماتیک می باشند، اما تعویض به موقع فیلتر ها و در صورت امکان شستشو و نظافت آنها نقش بسزایی در عملرکد بهینه سیستم فیلتراسیون ایفا می نماید. تعویض فیلتر دستگاه های مکنده باید به موقع و طبق دستوالعمل ذکر شده در داخل دفترچه راهنمای دستگاه صورت گیرد. عدم نصب صحیح فیلتر می توان خسارات پر هزینه ای را بر سیستم ها الکترونیکی و موتور دستگاه وارد نماید. از دیگر موارد مرتبط با نگهداری از دستگاه های مکنده می توان به بررسی و سفت نمودن پیچ ها و اتصالات، تخلیه به موقع مخزن دستگاه و بررسی و تعویض سالانه خرطومی دستگاه جاروبرقی صنعتی اشاره نمود.
عیب یابی از دستگاه جاروی صنعتی
دستگاه های مکنده صنعتی نیز همانند هر دستگاه دیگری در حین استفاده می توانند دچار مشکل شوند. از جمله این موارد می توان به روشن نشدن دستگاه اشاره نمود. از جمله دلایل روشن نشدن دستگاه عدم اتصال پریز، سوختن فیوز و یا حتی اشکال در زغال موتور می باشد. سوراخ شدن خرطومی مکش، فیلتر و یا عدم سازگاری نوع فیلتر با مواد مکش شده یکی از عوامل نشت مواد مکش شده می باشد. پر شدن مخزن دستگاه، مسدود شدن منافذ فیلتر و آسیب به مهر موم های دستگاه از جمله عوامل اثر گذار در قدرت مکش دستگاه می باشند.