دستگاه ها جاروبرقی دستگاه های مکانیزه و تخصصی برای جمع اوری و حذف آلاینده های انباشته بر روی سطوح کف می باشند. ابا توجه به اینکه استفاده از نازل ها و سری های متنوع در دستگاه های جاروبرقی امکان نظافت و حذف آلاینده ها را از روی سطوح هموار و ناهموار عمودی نیز فراهم نموده است، این دستگاه ها از محبوبیت ویژه ای در بین کاربران بر خوردار بوده و از این رو به طور گسترده ای در نظافت فضا های کسب و کار تجاری و صنعتی به کار گرفته می شوند. با توجه به اینکه حجم و ماهیت آلاینده های ایجاد شده در محیط های مختلف تجاری و صنعتی متفاوت می باشد،ویژگی های دستگاه های مکنده تولید شده نیز متفاوت بوده و از این رو این دستگاه ها به دو دسته بزرگ جاروبرقی صنعتی و مکنده های تجاری دسته بندی می شوند. البته طیف وسیعی دیگری از دستگاه های مکنده که شامل نمونه های خانگی می باشد در ابعاد کوچک تر و برای مصارف خانگی به بازار عرضه می شوند. در ادامه این مقاله به بیان تفاوت ها و ویژگی های دستگاه های جاروی صنعتی و تجاری می پردازیم:
ساز و کار دستگاه های مکنده
دستگاه های مکنده که در سه گروه جاروبرقی صنعتیف تجاری و خانگی طراحی و تولید می شوند، دارای خصوصیات مشابه ای بوده و ساز کار تمامی انها یکسان می باشد. با این تفاوت که بسته به شرایط محیطی و ساعت کارکرد، توان و قدرت این دستگاه ها با یکدیگر متفاوت استو. در تمامی دستگاه های جاروبرقی، آلاینده های موجود در محیط در اثر خلا ایجاد شده در داخل مخزن به داخل مخزن دستگاه مکش می شوند. به عبارت دیگر پمپ دستگاه مکنده با مکش هوای موجود در داخل مخزن و بیرون راندن آن باعث ایجاد فشار منفی داخل مخزن شده و در نهایت جریان هوای وارد شده از دهانه مخزن موجب انتقال آلاینده ها به داخل مخزن می گردد. دو فاکتور مهم و کلیدی در دستگاه های جاروبرقی شامل قدرت مکش و سرعت مکش می باشد. هر چه قدرت مکش دستگاه بیشتر باشد، توان دستگاه در مکش آلاینده های حجیم از فواصل دور تر بیشتر شده و هر چه سرعت مکش دستگاه بیشتر باشد سرعت دستگاه در مکش آلاینده ها و در نتیجه سرعت عملیات نظافت بیشتر می باشد.
ویژگی های دستگاه های جاروبرقی صنعتی
جاروبرقی صنعتی دستگاهی مکانیزه و تخصصی برای نظافت محیط های صنعتی می باشد. با توجه به اینکه حجم آلاینده های ایجاد شده در محیط های صنعتی بالا بوده و ابعاد انها نیز بزرگ می باشند، دستگاه های جاروی صنعتی نیازمند تجهیز به موتور های توربینی بی نیاز از تعمیر و نگهداری هستند تا بتوانند نیاز های نظافتی محیط های صنعتی را در 24 ساعت شبانه روز فراهم نمایند. علاوه بر این استفاده از پمپ های ساید چنل در جاروی صنعتی با فراهم نمودن بالاترین میزان خلا در داخل مخزن دستگاه امکان جمع آوری و مکش آلاینده های حجیم و درشت را نیز فراهم می نماید. علاوه بر این با توجه به منظور افزایش توان دستگاه های جاروی صنعتی در حضور و فعالیت در محیط های صنعتی و تحت شرایط سخت کاری، بدنه این دستگاه ها از جنس فولاد می باشد. مخازن بزرگ و چرخ دار جاروی صنعتی ضمن فراهم نمودن امکان جمع اوری حجم بالایی از آلاینده ها موجب سهولت جا به جایی و تخلیه مخزن دستگاه می گردند. سیستم فیلتراسیون دستگاه جاروی صنعتی به عنوان یکی از مهم ترین بخش های جاروی صنعتی وظیفه به دام انداختن ذرات ریز گرد و غبار و ممانعت از بازنشر مجدد آنها در محیط پیرامون را بر عهده داد. جاروی صنعتی به منظور بهبود عملکرد سیستم فیلتراسیون دستگاه مجهز به سیستم نظافت فیلتر می باشند.
ویژگی های دستگاه های جاروی تجاری
با توجه به اینکه جاروهای تجاری برای نظافت محیط های اداری و تجاری طراحی و تولید شده اند و حجم آلاینده های موجود در این محیط ها، زیاد نمی باشد، موتور و پمپ به کار رفته در این دستگاه ها در مقایسه با مکنده های صنعتی از قدرت و توان پایین تری برخوردار بوده و از این رو قادر به عملکرد 24 ساعته نمی باشند. ضمن اینکه بدنه اکثر نمونه های تجاری جاروبرقی از پلاستیک فشرده بوده و فاقد سیستم نظافت فیلتر می باشند. البته این دستگاه ها با توجه به ویژگی های محیط های اداری و تجاری از توان لازم و کافی برای نظافت این محیط ها بر خوردار می باشند.