تمیزی و پاکیزگی سطوح در بسیاری از محیط ها مانند مراکز تجاری ، صنعتی ، فروشگاهی و .. از اهمیت بالایی برخوردار است. یک محیط پاکیزه، سطح بهداشت بالایی برای افراد حاضر در محیط فراهم می کند و مراکز فروشگاهی به جذب مشتری بیشتر کمک می نماید. اسکرابر صنعتی متداول ترین دستگاه نظافتی برای شستشوی سطوح کف است که مزایای متعددی را نسبت به روش دستی فراهم می کند. اسکرابر به کمک سیستم مکانیزه شستشو ، عملیات را با کیفیت و در مدت زمان کم به انجام می رساند. منبع تغذیه اغلب این دستگاه ها به کمک جریان برق یا باتری تامین می شود. در این مقاله تفاوت های این دو مدل از کفشوی مورد بررسی قرار می گیرد.
تفاوت های کفشوی برقی و باتری دار
کفشوی باتری دار ، از یک باتری ژل یا اسیدی جهت تامین انرژی برس ها و موتور مکش بهره می برد. این باتری در مدل های دستی و خودرویی بسته به نوع آن ، تا حدود 4 الی 5 ساعت شارژدهی می نماید. کاربر می بایست بعد از هر مرحله عملیات ، حتما باتری دستگاه را به شارژ بزند. اما کفشوی برقی برای حرکت و انجام عملیات شستشو ، باید به پریز برق متصل شود. این مدل دستگاه ها ، تنها بصورت دستی طراحی می شوند و در بعضی مدل ها از موتور جلوبرنده بهره می برند. تفاوت های مختلفی بین اسکرابر کابلی و باتری دار وجود دارد که در ادامه مقاله آن ها را بررسی می کنیم.
وزن دستگاه
به دلیل نصب باتری در ساختار زمین شوی باتری دار، وزن این مدل دستگاه ها نسبت به کفشوی کابلی افزایش یافته است. در نتیجه در بین مدل هایی که بصورت دستی هدایت می شوند و از موتور جلوبرنده بی بهره اند ، اسکرابر کابلی با سهولت بیشتری توسط کاربر هدایت می گردد. وزن کم نمونه های کابلی سبب می شود ، کاربر کم تر خسته شده و با سرعت بیشتری عملیات را انجام دهد. همچنین اگر قرار است از دستگاه کف شوی در طبقات مختلف یک ساختمان استفاده شود ، حتما باید به تناسب وزن دستگاه با ظرفیت آسانسور و ابعاد آن توجه شود.
دسترسی به منبع تغذیه
اگر کاربر از یک اسکرابر کابلی استفاده نماید ، باید آنرا به یک پریز برق متصل کند. بنابراین عملیات شستشو به فضایی با وسعت نه چندان زیاد محدود می شود. کابل دستگاه نیز در قدرت مانور آن موثر بوده و می تواند در رفت و آمد افراد در یک محیط پر تردد اختلال ایجاد نماید. در نقطه مقابل اسکرابر باتری دار بعد از شارژ باتری ، چند سال قابل استفاده بوده و بجز عرض کم بعضی معابر و راهرو ها محدودیت حرکتی دیگری ندارد. این دستگاه در محیط های پر تردد نیز ، به راحتی و بدون ایجاد مشکل برای افراد استفاده می گردد. نظافت محیط های وسیع و یا محیط هایی با بخش های متعدد ، کفشوی باتری دار ارجحیت دارد.
هزینه
در بین مدل های مشابه ، اسکرابر کابلی به دلیل عدم بهره مندی از باتری ، دارای قیمت بالاتری می باشد. بنابراین با در نظر گرفتن دیگر موارد ذکر شده در این مقاله ، یک کفشوی کابلی با میزان سرمایه کم تری قابل خریداری است. لازم به ذکر است این مورد تنها با در نظر گرفتن مباحث مالی مطرح است و معیاری برای انتخاب بهتر بین اسکرابر کابلی و باتری دار نمی باشد.
نگهداری
اسکرابر ها مانند هر دستگاه دیگری به نگهداری نیاز دارند. نگهداری صحیح و به موقع از این دستگاه ها ، در کاهش هزینه ها و افزایش طول عمر آن تاثیر گذار است. کفشوی کابلی به دلیل نداشتن باتری ، تعمیر و نگهداری آسانی دارند. این امور شامل نظافت برس ها ، شستشوی مخازن، تعویض برس یا پد و نظافت یا تعویض تی مکش می شود. اما به عملیات تعمیر و نگهداری کفشوی باتری دار ، نگهداری از باتری اضافه می گردد. شارژ صحیح باتری ، زمان بندی مناسب شارژ باتری و نگهداری از باتری در برابر آسیب های احتمالی از جمله امور نگهداری از این کفشو ها می باشند.
توان نظافت
اسکرابر کابلی با اتصال به جریان مستقیم برق ، نسبت به نمونه های باتری دار توانایی به مراتب بالاتری در حذف آلودگی ها پیدا می کند. علت این امر افزایش قدرت برس ها در اثر اتصال به جریان برق مستقیم می باشد. با قدرت یافتن اسکرابر ، فشار اعمالی برس ها بر سطح افزایش یافته و سطح به نحو عالی تمیز می شود. اسکرابر کابلی با اتصال به برق مستقیم ، سرعت و قدرت مکش بهتری در جذب آب آلوده دارد.