سالن های اجتماعات، سینما و کنفرانس به واسطه نوع فعالیت همواره مملو از جمعیت بوده و تردد افراد و مهمانان در این محیط ها، انتقال آلاینده ها از فضای بیرون به داخل را در پی دارد. مسلما حضور آلاینده ها در چنین محیط هایی تاثیر بسزایی در جلوه های بصری محیط داشته و به واسطه تاثیر مستقیمی که بر روی میزان تمایل افراد برای حضور در چنین محیط هایی دارد موجب کاهش در بهره وری و سود آوری کسب و کار می گردد. علاوه بر این عدم حذف آلاینده ها و گرد و خاک انباشته در سالن ها موجب انتشار بوی نامطبوع در فضا شده و می تواند محل مناسبی برای رشد و تکثیر انواع عوامل بیماری زا باشد. از این رو نظافت و جمع آوری موثر و با کیفیت آلاینده های انباشته در سالن ها امری لازم و ضروری بوده و به نوعی ضامن بقای کسب و کار می باشد. با توجه به اهمیت نظافت در چنین محیط هایی و با توجه به ساختار سالن ها و همچنین ماهیت آلاینده های موجود در محیط، استفاده از دستگاه جاروبرقی صنعتی گزینه ای مناسب برای شستشو و نظافت می باشد.
ساز و کار دستگاه جاروبرقی صنعتی
به طور کلی اساس عملکرد تمامی دستگاه های مکنده یا جاروبرقی مشابه یکدیگر می باشد. تمامی دستگاه های جارو برقی متشکل از یک موتور مکنده و مخزن می باشند. موتور مکنده با مکش کامل هوای موجود در مخزن موجب ایجاد خلا نسبی درون مخزن می گردد. همین خلا ایجاد شده با مکش هوای بیرون موجب انتقال آلاینده ها از فضای بیرون به داخل مخزن می شود. به منظور ممانعت از ورود آلاینده ها به داخل موتور و پمپ، دستگاه های مکنده مجهز به فیلتر می باشد. فیلتر ها علاوه بر اینکه از پمپ دستگاه در برابر آلاینده ها محافظت می نمایند بلکه مانع از خروج و باز نشر مجدد ذرات در فضای بیرون می گردند. سرعت مکش و قدرت مکش دو فاکتور مهم و کلیدی در دستگاه های جاروبرقی می باشد. هر چه سرعت مکش بیشتر باشد سرعت انتقال آلاینده ها بیشتر شده و هر چه قدرت مکش بیشتر باشد، توان دستگاه مکنده در مکش آلاینده های چگال تر از فاصله دور تر بیشتر می گردد.
دسته بندی جاروبرقی ها
دستگاه های جاروبرقی بر اساس ویژگی های ساختاری و نوع موتور به سه دسته جاروبرقی های خانگی، تجاری و صنعتی تقسیم می شوند. جاروبرقی های خانگی مجهز به موتور های کلکتوری هستند. جاروبرقی های تجاری مجهز به موتور های کلکتوری تقویت شده می باشند که در مقایسه با نمونه های خانگی از کیفیت ساخت و طراحی بالاتری برخوردار بوده و همین امر موجب افزایش قدرت مکش این دستگاه ها در مقایسه با نمونه های خانگی شده است. این در حالیست که دستگاه های جاروبرقی صنعتی مجهز به موتور های توربینی بوده و همین امر امکان عملکرد پیوسته و 24 ساعته آنها را در شرایط سخت کاری محقق نموده است. از دیگر تفاوت های دستگاه های جاروی صنعتی و دیگر نمونه ها می توان به نوع سیستم فیلتراسیون اشاره نمود. مسلما با توجه به حجم بالا و ماهیت آلاینده ها در محیط های تجاری و صنعتی جاروبرقی قابل استفاده در این محیط ها در مقایسه با نمونه های خانگی به سیستم های فیلتراسیون قدرتمند تری نیازمند می باشند. مقاومت بالای بدنه دستگاه نیز از دیگر ویژگی های جاروبرقی صنعتی می باشد.
مزایای استفاده از جاروبرقی صنعتی در نظافت سالن آمفی تئاتر
یکی از بزرگترین ویژگی های دستگاه های جاروی صنعتی در مقایسه با شیوه های سنتی نظافت عدم انتشار ذرات ریز گرد و غبار در محیط می باشد. ممانعت از انتشار این ذرات، موجب بهبود کیفیت هوای پیرامون شده و سلامت افراد حاضر در محیط را تضمین می نماید. سرعت عمل بالا و کیفیت بالای نظافت از دیگر ویژگی های نظافت با دستگاه های جاروبرقی صنعتی می باشد که قابل مقایسه با کیفیت نظافت سنتی نمی باشد. کاهش در تعداد نیروی خدماتی و به تبع آن کاهش در هزینه ها از دیگر ویژگی های این دستگاه ها می باشد.