دستگاه های نظافتی همواره برای افزایش سهولت امور نظافتی و همچنین کاهش هزینه ها طراحی و تولید می شوند. دستگاه مکنده صنعتی یکی از این دستگاه هاست که امر جمع آوری و حتی انتقال مواد جامد و مایع را تسهیل بخشیده است. مدل هایی از این دستگاه ، قادر به جمع آوری مایعات و بازیابی آن ها به منظور استفاده مجدد هستند. در این مقاله کاربرد ها و ویژگی های این مکنده مورد بررسی قرار می گیرد.
معرفی جارو برقی و انواع آن
دستگاه جاروبرقی در مدل های متنوعی تولید می شود که همگی دارای پمپ مکش، فیلتر و مخزن زباله هستند. پمپ مکش جاروبرقی ها ، سبب ورود مواد و آلودگی های محیط به داخل مخزن می گردد. سیستم فیلتراسیون جاروبرقی نیز با توجه به نوع آن ، جهت به دام انداختن ذرات ریز و آلودگی های خاص تعبیه شده است. انواع مختلف جاروبرقی ها شامل جاروبرقی تجاری ، جارو برقی نیمه صنعتی و صنعتی ، مکنده انتقال مواد، مکنده دائم کار و مکنده های مخصوص جمع آوری و بازیابی مایعات می شوند.
مکنده بازیابی مایعات
مدل های خاصی از مکنده های صنعتی دارای قابلیت بازیابی مایعات بخصوص مایعات روغنی هستند. این دستگاه ها مایعات را با قدرت مکش بالا به داخل مخزن مکش می نمایند. سپس مایعات و دیگر مواد همراه با آن را از فیلتر عبور می دهند تا مایعات بطور خالص جداسازی شود. مایعات فیلتر شده ، قابل بازیابی بوده و می توانند مجددا مورد استفاده قرار گیرند. در نتیجه در مصرف مایعات روغنی مثلا روغن خنک کننده دستگاه ها صرفه جویی می شود. البته از این دستگاه ها می توان جهت جمع آوری مواد روغنی و تخلیه آسان آن بدون نیاز به خم کردن مخزن استفاده نمود.
ویژگی های مکنده بازیابی مایعات
در مکنده های بازیابی مواد ، در برخی موارد نیاز است تا مواد جامد و مایع از یکدیگر جدا شوند. برای این کار از فیلتر های مخصوص جداکننده مواد از سیالات استفاده می گردد. همچنین با تجهیز این دستگاه ها به یک فیلتر ثانویه می توان ذراتی به کوچکی چند میکرون را نیز از مایعات جدا نمود. از دیگر ویژگی های جاروبرقی بازیابی مایعات، مخزن فولادی مقاوم در برابر روغن و تراشه های فلزی می باشد. خرطومی این دستگاه نیز به دلیل جمع آوری تراشه های فلزی و ذرات برنده، از جنس مقاومی ساخته می شود. همچنین نازل این جاروبرقی ها به دلیل تماس با مایعات روغنی و فلزات ، دارای ساختار مقاوم و با کیفیت هستند.
کاربرد های جاروبرقی بازیابی مایعات
در صنایع فلزی و تراشکاری ، از مکنده ها جهت جمع آوری تراشه های فلزی باقی مانده بر روی ماشین آلات استفاده می شود. هنگام جمع آوری این مواد نیازی به توقف ماشین آلات نیست و بنابراین در زمان عملیات صرفه جویی می شود. همراه این تراشه ها، روغن ، خنک کننده ها و امولسیون ها نیز جمع آوری می گردند. بنابراین برای استفاده مجدد از روغن خنک کننده یا امولسیون ها، نیاز است تا آن ها را از تراشه ها جدا نمود. مکنده بازیابی مواد با فیلتر مناسب به خوبی مایعات ذکر شده بر بازیابی می کند تا هزینه های افراد در این صنایع کاهش یابد. کاربرد دیگر این نوع مکنده ها در صنایع نفت و پتروشیمی می باشد. در این صنایع ، برای جمع آوری سیالات از داخل مخازن یا بخش های دیگر ، از مکنده استفاده می شود. با استفاده از برخی از مدل های مکنده بازیابی مواد می توان این مواد را به کمک خرطومی دیگر تخلیه نمود تا نیازی به خم کردن مخزن نباشد. همچنین در صنایع پتروشیمی ، جداسازی روغن خنک کننده دستگاه ها از پلیسه بوسیله مکنده های صنعتی مخصوص بازیابی مواد انجام می شود.