از بین بردن آلودگی های سطح دستگاه ها، زمین و تجهیزات در محیط های خانگی و صنعتی نیازمند استفاده از تجهیزات نظافتی می باشد. از جمله پر کاربرد ترین این تجهیزات، دستگاه واترجت صنعتی است که به دلیل بهره مندی از پمپ فشار قوی، آب را با فشار بالا به سطح می پاشد. برای رفع بعضی از آلودگی ها مانند آلودگی های عمیق و مواد روغنی و چرب، این دستگاه ها نیز کاملا اثر بخش نبوده و می بایست از نمونه های آب گرم آن ها استفاده نمود. در این مقاله به معرفی واترجت آب گرم، سامانه گرم کن آن ها و مزایای استفاده از آن پرداخته می شود.
اثربخشی واترجت آب گرم
واترجت آب گرم، به دلیل پاشش آب با حرارت بالا، آلودگی های چسبیده به سطوح را از بین می برد. در واقع حرارت آب، انرژی جنبشی مولکول های آب و در نتیجه قدرت این مولکول ها را در جدا نمودن آلودگی های سطح افزایش می دهد. آلودگی های چرب و روغنی اتصالات تجهیزات موتورخانه ها در مجتمع های مسکونی و صنایع مختلف، روغن چسبیده به سطح قطعات و تجهیزات فلزی در صنایع و حتی آلودگی های سطح زیرین خودرو ها به خوبی توسط این واترجت ها از بین می روند. کاهش هزینه ها بعلت عدم نیاز به خرید واترجت آب سرد در فشار های بالا و کاهش نیاز به مواد شوینده جهت رفع آلودگی ها از مزایای اقتصادی کارواش آب گرم می باشد. همچنین این شوینده ها بعلت قدرت ضدعفونی بالا ناشی از حرارت بالای آب، موجب افزایش سطح بهداشت محیط می گردند.
بخش های مختلف واترجت آب گرم
بخش های اصلی دستگاه واترجت آب گرم تفاوتی با بخش های اصلی نمونه های آب سرد ندارد. این بخش ها شامل پمپ فشار قوی جهت پمپاژ آب با فشار بالا، موتور دیزلی یا الکتریکی جهت تامین نیروی محرکه پمپ، شلنگ فشار قوی برای عبور آب پر فشار، لنس و نازل جهت تعیین نحوه پاشش آب می شوند. اما تفاوت کارواش صنعتی آب گرم با نمونه های آب سرد در بکارگیری سامانه گرم کن می باشد. این بخش از دستگاه وظیفه افزایش دمای آب را بر عهده دارد.
سامانه گرم کن
گرم کن واترجت ها می تواند در داخل دستگاه و از نوع الکتریکی یا دیزلی و یا بعنوان یک ماژول جداگانه به آن متصل باشد.
گرم کن دیزلی
گرم کن های دیزلی دارای ساختار استوانه ای شکل هستند. با روشن شدن مشعل در زیر ساختار دستگاه، آب ورودی به کویل به تدریج گرم می شود. در این گرم کن ها، آب مدت زمانی را در کویل طی می کند و بنابراین دمای آب تا حد زیادی و بطور پیوسته افزایش می یابد. به دلیل عایق بندی مناسب این گرم کن ها، گرما راهی برای خروج از ساختار آن را ندارد. این محور استوانه ای یا کویل معمولا از جنس استیل ضد زنگ بوده و در برابر حرارت بالا مقاوم است. واترجت های مجهز به گرم کن دیزلی بعلت آلودگی ناشی از مصرف سوخت، بیشتر در محیط های بیرونی استفاده می شوند.
گرم کن الکتریکی
گرم کن های الکتریکی، دارای المنت هایی در قسمت پایین آن می باشد. در این گرم کن ها، آب با عبور از لوله های مارپیچی تعبیه شده گرم می شود. گرم کن های الکتریکی نسبت به گرم کن های دیزلی توانایی پایین تری در افزایش دمای آب دارند اما با توجه به عدم ایجاد آلودگی، در محیط های سقف دار نیز قابل استفاده اند. گرم نگه داشتن پیوسته آب گرم دیگر مزیت این شوینده ها به حساب می آید.
ماژول جداگانه گرم کن آب
راهکار دیگر برای افزایش دمای آب واترجت ها، افزودن یک ماژول جداگانه تحت عنوان هات باکس (Hot Box) به یک واترجت آب سرد می باشد. در واقع افرادی که واتر جت های آب سرد در اختیار دارند، بدون نیاز به خرید دستگاه جدید، می توانند این ماژول را به دستگاه خود متصل نموده و دمای آب را به حدود 120 درجه برسانند. این گرم کن از نوع دیزلی بوده و به ترموستات تنظیم آب مجهز است.
واترجت آب گرم ثابت
دسته ای از واترجت ها که به نام واترجت ثابت شناخته می شوند، بصورت ثابت و مرکزی در محیط های مختلف قاب نصب هستند. این نوع واترجت ها در محیط هایی که محدودیتی در جابجایی دستگاه ندارند، کاربردی اند. واترجت آب گرم ثابت در مدل های دیزلی و الکتریکی در دسترس می باشد.