بعضی از مالکان خودرو، اهمیت زیادی به حفظ زیبایی و پاکیزگی ظاهر وسیله نقلیه خود داده و وقت زیادی برای شستشو و تمیز کردن داخل و بیرون آن صرف می نمایند. از طرف دیگر، شستشوی خودرو با استفاده از ابزارهای دستی همانند ابر و فرچه، فرآیندی زمانبر و خستهکننده بوده و برای اکثر افراد به ویژه افراد پرمشغله یک معضل به شمار می آید.بنابراین به منظور افزایش سرعت و کیفیت عملیات شستشوی خودرو باید راهکارهای نوین را جایگزین روش دستی و سنتی نمود. دستگاه واترجت یکی از تجهیزات نظافتی به حساب می آید که به کمک صاحبان خودرو آمده و معایب روش دستی شستشو را بر طرف نموده است. استفاده از واتر جت ، برای افراد علاقه مند به شستشوی سریع و با کیفیت خودرو یا کسانی که به دنبال کسب و کاری سریع و پر درآمد در این زمینه می باشند، یک راه کار موثر و کارآمد به شمار می آید. در این مقاله تمامی نکات و موارد لازم جهت استفاده از کارواش صنعتی جهت شستشوی ماشین بیان می شود.
نحوه عملکرد واتر جت صنعتی
دستگاه واتر جت صنعتی یا کارواش صنعتی ، از یک پمپ فشار قوی برای افزایش فشار آب بهره می برد. آب ورودی از یک منبع وارد پمپ دستگاه شده و فشار آن افزایش می یابد. با توجه به فشار بالای آب، از یک شلنگ فشار قوی جهت انتقال آب به لنس و نازل دستگاه استفاده می شود. نازل واترجت، تعیین کننده نحوه پاشش آب به سطح بوده و در مدل های تیغه ای، دوار و متغیر موجود است.
دبی و فشار آب
برای انتخاب واترجت مناسب جهت شستشوی خودرو، استفاده از دستگاهی با میزان فشار کاری و دبی معین اهمیت دارد. فشار کاری دستگاه بر حسب PSI یا بار و دبی برحسب لیتر بر دقیقه بیان می شود. فشار کاری بالاتر سبب افزایش نیروی وارد بر سطح و قدرت بیشتر آب جهت رفع آلودگی های می گردد. دبی بالای آب نیز به معنی افزایش میزان آب خروجی از دستگاه است. با ضرب کردن دبی در فشار کاری کارواش صنعتی ، فاکتوری به نام واحد نظافتی (cleaning unit) بدست می آید که برای انجام هرگونه عملیات، باید یک میزان مشخصی باشد.
انتخاب واترجت مناسب برای شستشوی خودرو
واترجت مناسب برای شستشوی خودرو، باید فشاری بین 80 تا 130 بار داشته باشد. این میزان فشار، ایمنی عملیات را تضمین نموده و کاربر نگرانی بابت احتمال آسیب دیدن بدنه خودرو نخواهد داشت. استفاده از واترجتی با دبی 5 تا 6 لیتر بر دقیقه نیز کافی به نظر می آید. بسته به میزان استفاده و نوع کاربرد خانگی یا خدماتی (مراکز کارواش) می توان از کارواش های خانگی یا صنعتی جهت شستشوی خودرو استفاده کرد. از میان واترجت های بنزینی، دیزلی و الکتریکی ، مدل های برقی بعلت وزن پایین، ابعاد کوچک و سهولت استفاده، گزینه مناسب تری هستند.
انتخاب نوع نازل
نازل واتر جت در انواع مختلفی تولید و عرضه می شود. انتخاب نازل مناسب، سبب توزیع صحیح آب بر روی سطح خودرو و عملکرد رضایت بخش دستگاه می گردد. نازل های با زاویه پاشش کم، سطح کمی را پوشش می دهند اما فشار بیشتری اعمال می کنند. نازل با زاویه صفر درجه، قدرت تخریب بالایی داشته و برای شستشوی خودرو کاربردی نیست. نازل های با زاویه 15 درجه برای تمیز کردن سنگفرش ها و حذف آلودگی های رسوبی و رنگ مناسب اند. نازل های با زاویه پاشش 25 درجه دسته دیگری از نازل ها هستند که می توانند برای شستشوی چرخ ها و از بین بردن گل و لای سطح خودرو و همچنین آبکشی خودرو استفاده شوند. نازل های 45 درجه، برای شستشوی سطوح وسیع طراحی شده و بنابراین گزینه ایده آلی جهت شستشوی سریع خودرو به حساب می آیند.
محل شستشوی خودرو با واترجت
یکی از موارد مهمی است که هنگام انجام عملیات باید مورد توجه قرار گیرد، محل پارک خودرو جهت شستشو با واترجت می باشد. قرار گرفتن خودرو در یک محیط باز و به دور از دیگر خودرو ها و اجسام، از آسیب دیدن این تجهیزات جلوگیری می نماید. در صورت استفاده از واترجت برقی، از دسترسی مناسب به پریز برق مطمئن شوید تا دستگاه بدون کم ترین دشواری بکار گرفته شود.
انجام عملیات شستشوی خودرو با کارواش صنعتی
برای شستشوی خودرو با کارواش صنعتی ، حدود یک تا یک و نیم متر از بدنه خودرو فاصله گرفته و بعد از اعمال ماشه تفنگی، فاصله نازل و سطح تحت پاشش را کاهش دهید. برای انجام عملیات آبکشی اولیه با واتر جت الکتریکی، یک منبع آب ، پریز برق و یک نازل 25 درجه نیاز است. بعد از بستن پنجره های خودرو، دستگاه را به منبع تغذیه و منبع آب متصل کنید. نازل 25 درجه را به دستگاه وصل نموده و با روشن کردن واترجت، آب را به سطح وسیله پاشش نمایید. بعد از مرحله آبکشی نوبت به شستشوی خودرو با مواد شوینده می رسد. به این منظور از مواد شوینده سازگار با واتر جت استفاده شده و اجازه دهید تا این مواد به مدت 3 تا 5 دقیقه بر روی خودرو باقی بمانند. استفاده از برس های شستشو و اتصال آن به دستگاه نیز در حذف بهتر آلودگی ها چسبیده به بدنه خودرو موثر است. مرحله آخر، شستشوی مواد شوینده از بالا به پایین است که تفاوت آن با مرحله آبکشی، بکارگیری نازل 45 درجه به منظور افزایش سطح شستشو می باشد.