اسکرابر یا کفشوی صنعتی یکی از کارآمد ترین تجهیزات مکانیزه برای شستشو و نظافت سطوح کف می باشند که با هدف تسریع و تسهیل در امر شستشو و نظافت کفپوش ها تولید و به بازار عرضه شده است. کیفیت بالای شستشو و حذف آلاینده های تثبیت شده بر روی سطوح توسط این دستگاه، موجب افزایش محبوبیت این دستگاه در بین کاربران گردیده است. اما در برخی موارد با وجود کارکرد صحیح دستگاه اسکرابر، کیفیت مورد انتظار برآورده نشده و آلاینده ها به صورت کامل از روی سطوح حذف نمی شود یا آب آلوده ناشی از شستشو به صورت کامل مکش نمی شود. در ادامه این مقاله قصد داریم تا عوامل موثر در عدم عملکرد صحیح دستگاه را بررسی نماییم:
نگهداری از دستگاه اسکرابر
دستگاه های اسکرابر با هدف سهولت و تسریع در عملیات دشوار شستشو و نظافت سطوح کف طراحی و تولید شده اند و از این رو قادر به شستشوی روزمره سطوح می باشند. این دستگاه ها کاربرد گسترده ای در نظافت های روتین مراکز تجاری، اداری و صنعتی دارند. با توجه به نقش مهم این دستگاه ها در نظافت و شستشو ی سطوح، نگهداری و سرویس منظوم و با برنامه آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. بررسی منظم و با برنامه عملکرد برس، سیستم مکش و پاشش آب مانع از ایجاد مشکل در حین عملیات شستشو و نظافت می گردد. اما در برخی مواقع با وجود نگهداری و بررسی دستگاه، همچنان آلودگی ها بر روی سطوح باقی می ماند. در چنینی شرایطی بررسی موارد زیر ضروری می باشد:
بررسی برس های دستگاه کف شوی
برس ها یکی از اجزای اصلی در دستگاه های اسکرابر بوده و نقش مهمی در محافظت از کفپوش ها و هم چنین بر طرف نمودن و حذف آلودگی ها ایفا می نمایند. از این رو انتخاب برس مناسب با جنس سطوح و حجم آلاینده ها نه تنها موجب ارتقا کیفیت شستشو و نظافت می گردد بلکه از کفپوش ها نیز محافظت می نماید. به عنوان مثال برس های زبر برای شستشو نظافت لایه های تثبیت شده آلودگی از روی سطوح مقام مناسب می باشند در حالیکه استفاده از همین برس ها بر روی سطوح حساس، آسیب زا بوده و موجب ایجاد خط و خش بر روی کفپوش ها می گردد. علاوه بر این برس ها نیز همانند دیگر قطعات مصرفی به مرور زمان و پس از سپری شدن عمر مفید، مستهلک شده و قادر به حذف موثر آلاینده ها نمی باشند.
فشار برس در زمین شوی صنعتی
فشار رو به پایین اعمال شده بر روی برس دستگاه اسکرابر یکی از عوامل مهم و موثر در حذف لایه های الودگی می باشد. مسلما هر چه فشار کمتری بر روی برس اعمال شود، توان دستگاه در حذف آلودگی ها از خلل و فرج کفپوش ها کمتر می شود. علاوه بر این استفاده از فشار بالا نیز می تواند برای کفپوش ها اسیب زا باشد، از این رو تنظیم فشار و استفاده از فشار مناسب بر روی برس ها با افزایش سطح تماس بهینه برس با سطوح کف موجب افزایش و بهبود کیفیت نظافت می گردد.
ماهیت آلاینده ها
ماهیت چرب، روغنی و چسبنده آلاینده ها از دیگر موارد مهمی می باشد که موجب کاهش کیفیت شستشو با دستگاه های اسکرابر می گردد. اگر چه دستگاه های اسکرابر توان بالایی در شستشو و نظافت آلاینده ها دارند، اما به منظور حذف آلودگی های چرب و روغنی از روی سطوح کف استفاده از مواد شوینده مناسب می تواند نقش موثری در تسریع و ارتقا کیفیت نظافت ایفا نماید. از این رو در نظر گرفتن ماهیت آلاینده ها نیز از جمله مواردی است که در هنگام شستشو و نظافت سطوح در نظر گرفته می شود.
سیستم مکش اسکرابر
عدم جمع آوری مایعات آلوده ناشی از شستشو از روی سطوح کف مانع از حذف آلودگی ها از روی سطوح می شود. جمع آوری کامل و حذف آلاینده ها از روی سطوح ارتباط مستقیم با تی دستگاه دارد. استفاده از ساختار هلالی در تی دستگاه موجب افزایش همپوشانی حرکت تی با دستگاه کفشوی صنعتی شده و مانع از باقی ماند آب بر روی سطوح می گردد. علاوه بر این وجود ذرات ریز آلاینده در بخش داخلی تی، عملکرد سیستم مکش را مختل نموده و مانع از جمع آوری موثر مایعات می شود. از این رو بررسی تی و حذف آلاینده ها از بخش داخلی آن ضروری می باشد. علاوه بر این تنظیم ارتفاع تی به منظور افزایش سطح تماس با سطوح کف نیز امری ضروری بوده و نقش مهمی در کیفیت جمع آوری مایعات از روی زمین دارد.