واترجت صنعتی به عنوان دستگاهی مکانیزه و صنعتی از توان بالایی در حذف لایه های عمیق آلودگی انباشته بر روی انواع سطوح هموار و ناهموار افقی و عمودی برخوردار می باشد. از این رو استفاده از این دستگاه ها در محیط های صنعتی و تجاری که با حجم بالایی از آلاینده ها رو به رو هستند، بسیار بالا می باشد. مسلما سرویس و نگهداری مناسب و به موقع از دستگاه ضمن افزایش عمر مفید دستگاه می تواند عملکرد آن را نیز بهبود بخشیده و ضامن ایمنی افراد و محیط کار گردد. این در حالی است که عدم نگهداری مناسب به دستگاه می تواند هزینه های گزافی را در پی داشته باشد. در ادامه به بیان اصول ساده اما کاربردی برای نگهداری از دستگاه می پردازیم:
بخش های اصلی دستگاه کارواش صنعتی
کارواش صنعتی یا واترجت صنعتی به منظور فراهم نمودن آب پر فشار مجهز به موتور و پمپ فشار قوی می باشد. تجهیز این دستگاه هاب ه فیلتر آب ورودی از ورود ناخالصی ها به داخل پمپ ممانعت نموده و در نتیجه عمر مفید پمپ دستگاه را افزایش می دهد. با توجه به اینکه فشار اتب خارج شده از دستگاه واترجت صنعتی بالا می باشد، شیلنگ استفاده شده در این دستگاه باید از توان کافی برای تحمل فشار آب برخوردار باشند. از این رو در دستگاه های واترجت صنعتی از شیلنگ فشار قوی که مجهز به لایه فولاد بافت می باشد استفاده می شود. با توجه به اینکه بخش های داخلی این دستگاه ها در تماس مستقیم با آب قرار دارند، از مواد مقاوم در برابر خوردگی برای ساخت دستگاه و قطعات آن استفاده شده است.
لزوم نگهداری از دستگاه کارواش صنعتی
عدم توجه و رسیدگی مناسب از دستگاه موجب استهلاک و خرابی آن می گردد. علاوه بر این محل نگهداری دستگاه نیز از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. فضای نگهداری از دستگاه باید سرپوشیده، خشک و فاقد رطوبت باشد. در نتیجه نگهداری مناسب و اصولی از دستگاه واترجت صنعتی می تواند تاثیر بسزایی در عملکرد دستگاه داشته و در نتیجه موجب افزایش بهره وری می گردد. از جمله اصول نگهداری از دستگاه واترجت صنعتی می توان به مراقبت از پمپ، موتور، شیلنگ فشار قوی و اتصالات اشاره نمود که با توجه به وظیفه و عملکرد هر قطعه، بررسی و باز بینی آن، قبل یا بعد از عملیات صورت می گیرد.
بررسی های لازم قبل از استفاده و راه اندازی دستگاه واترجت
با توجه به اینکه دستگاه واترجت صنعتی، دستگاهی قدرتمند می باشد و در مدل های الکتریکی و دیزلی طراحی و تولید می شود، بررسی برخی از بخش های دستگاه همانند، روغن پمپ، روغن موتور، مقدار سوخت دستگاه در مدل های دیزلی و سلامت فیلتر ها قبل از شروع عملیات توصیه می شود. . تعویض روغن دستگاه در بازه های زمانی مشخص و در صورت تغیر رنگ ضروری است. صحت عملکرد شیلنگ فشار قوی و اطمینان از عدم وجود پارگی در آن، و همچنین استحکام اتصالات از جمله مواردی می باشد، که پیش از عملیات به منظور فراهم نمودن بالاترین سطح ایمنی برای کاربرو محیط نیاز به بررسی دارد. ضمن اینکه وجود هر گونه بریدگی بر روی شیلنگ، موجب نشت و اتلاف آب شده و افت فشار دستگاه را در پی دارد. از این رو رسیدگی به و بررسی دستگاه و قطعات مرتبط با آن پیش از شروع به کار تاثیر بسزایی در افزایش بهره وری از دستگاه دارد.
نگهداری از دستگاه واترجت صنعتی پس از پایان عملیات
پس از استفاده از دستگاه، جدا نمودن آن از منبع آب ورودی ضروریست. همچنین آب باقی مانده در مخزن دستگاه ( درصورت وجود مخزن آب)، لنس و شیلنگ باید تخلیه شود. چرا که باقی ماندن آب در داخل این بخش ها در طول زمان می تواند موجب آسیب آنها گردد. علاوه بر این در فصول سرد سال به منظور نگهداری هر چه بهتر از دستگاه بهتر است درون مخزن دستگاه از ضد یخ استفاده نمود.