همان طور که احتمالا می دانید، یکی از قسمت های مهم جاروبرقی ها، فیلتر آن می باشد. معمولا در رابطه با جاروبرقی صنعتی به دلیل نوع آلودگی های موجود در این صنایع، فیلتر ها از اهمیت بالاتری برخوردار هستند. در نظافت محیط های مختلف به خصوص محیط های صنعتی جلوگیری از بازگشت ذرات ریز به محیط موضوع مهمی است. به همین دلیل است که سیستم فیلتراسیون را بر روی انواع جاروی برقی در نظر می گیرند. فیلتر جارو برقی در دستگاه های خانگی و صنعتی دارای مدل های متفاوتی است. در این مقاله تفاوت این دو نوع فیلتر و اهمیت استفاده از فیلتر مناسب برای جاروبرقی مورد بررسی قرار می گیرد.
اهمیت فیلتر جاروبرقی
فیلتر جارو برقی در وهله اول با جذب ذرات ریز از نفوذ آنها به داخل موتور و بخش های مهم دیگر دستگاه جلوگیری می کند. همچنین فیلتر از باز نشر ذرات ریز گرد و غبار به محیط جلوگیری کرده و از این طریق باعث افزایش سطح بهداشت محیط می شود. با توجه به این که بهداشت محیط در ارتباط مستقیم با سلامتی کارکنان است می توان به اهمیت تعبیه فیلتر جاروبرقی پی برد. علاوه بر این در محیط های تولیدی و صنعتی وجود ذرات ریز بر روی محصولات تولید شده می تواند کیفیت محصولات را کاهش دهد و این موضوع برای واحد صنعتی به هیچ وجه خوشایند نخواهد بود. تجهیزات موجود در واحد های صنعتی نیز از این موضوع مستثنی نیستند و گرد و غبار می تواند بر روی عملکرد آن ها نیز تاثیر منفی داشته باشد. فیلتر جاروبرقی می تواند از به وجود آمدن چنین مشکلاتی در فضای صنعتی و یا هر فضای مشابه جلوگیری کند.
انواع فیلتر جارو برقی
فیلتر جاروبرقی در انواع و اقسام مختلف در دسترس است. فیلتر ها را بر اساس جنس آن به دو دسته ی پلی استریس و سلولزی تقسیم می کنند. همچنین فیلتر جارو برقی را بر اساس شکل آن ها به فیلتر های کیسه ای، پاکتی، ستاره ای و کارتریجی دسته بندی می کنند.
– فیلتر کیسه ای: بصورت دو لایه و از ساده ترین نوع فیلتر ها در ساختار جاروبرقی خانگی می باشد.. این نوع کیسه ها از یک پوشش داخلی که دارای بار الکتریکی است و از ذرات پلی پروپلین ساخته شده است، بهره می برند.
– فیلتر برقی ستاره ای: طراحی این نوع فیلتر به صورت ستاره ای می باشد و این طراحی باعث افزایش کیفیت فیلتراسیون شده است. از این نوع فیلتر ها بیشتر برای جارو برقی های نیمه صنعتی و تجاری استفاده می کنند.
– فیلتر پاکتی: در این مدل، فیلتر ها به صورت موازی قرار می گیرند و این شکل موازی می تواند به قدرت فیلتراسیون بیشتر کمک کند. هم چنین این نوع فیلتر در برابر جریان هوای مکش شده مقاومت کمتری دارند.
– فیلتر کارتریجی: این نوع فیلتر در جارو برقی صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. فیلتر کارتریجی با داشتن سطحی بزرگ تر نسبت به سایر فیلتر ها قدرت جذب ذرات ریزتری با اندازه 1 تا 3 میکرون را دارد.
– فیلتر هپا : این نوع فیلتر بعنوان فیلتر ثانویه در کنار بخش فیلتراسیون اصلی دستگاه قرار می گیرد. فیلتر هپا با جذب ذرات ریز تا ۳ دهم میکرون، محیط سالم و بهداشتی را فراهم می نماید.
مزیت نظافت فیلتر
نظافت فیلتر جاروبرقی برای عملکرد مناسب آن و جلوگیری از کاهش قدرت مکش جاروی برقی اهمیت دارد. نظافت به موقع فیلتر جاروبرقی به نظافت بهتر محیط هم کمک خواهد کرد. حفظ قدرت مکش و افزایش طول عمر فیلتر از جمله مزایایی است که برای نظافت فیلتر جاروبرقی می توان به آن ها اشاره کرد. فیلتر ها از جمله بخش هایی هستند که بعد از مدتی کارکرد، نیاز به تعویض دارند. بازه زمانی تعویض فیلتر جارو برقی به نوع محیط و نوع آلودگی ها بستگی خواهد داشت.
روش های نظافت فیلتر جارو برقی
برای نظافت فیلتر جاروبرقی از روش های متفاوتی می توان استفاده کرد که این روش ها معمولا با توجه به نوع فیلتر تعیین می شود. معمولا این روش ها به سه دسته سیستم نظافت دستی، جریان هوای معکوس و استفاده از کمپرسور هوا دسته بندی می شوند. نظافت دستی برای جاروبرقی های خانگی و تجاری که فیلتر آن ها قابل جداسازی است، مورد استفاده قرار می گیرد. روش دوم که موسوم به جریان هوای معکوس می باشد در رابطه با جاروبرقی صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش دهانه اصلی جاروبرقی را مسدود کرده و هوا را از جهت مخالف وارد آن می کنند در نتیجه این کار ذرات چسبیده به فیلتر جدا شده و به داخل مخزن پرتاب می شوند. استفاده از روش کمپرسور هوا یکی از پیشرفته ترین روش ها به حساب می آید که در رابطه با جاروبرقی صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش با وارد کردن هوا از طریق یک کمپرسور هوا به داخل جاروبرقی تمام آلودگی های فیلتر از بین می رود.
لینک های مفید :
راهکار های مختلف نظافت فیلتر جارو برقی