سطوح جلادیده و براق در یک ساختمان تاثیر قابل توجهی در زیبایی و جذابیت عمومی محیط و اهمیت آن دارد. براق بودن و پولیش شدن سطوح این حس نظافت را به بیننده القا می کند که تاثیر بسیار مثبتی در روحیه و شادابی افراد حاضر در محیط دارد. اگرچه از دستگاه اسکرابر در جلادهی و براق نمودن سطوح نیز استفاده می شود اما معمولا این دستگاه به منظور نظافت و شستشوی بهینه و مکانیزه کف کاربرد فراوان دارد. به همین منظور، دستگاه پولیشر یکی از ابزارهای نظافتی جهت جلادهی و پولیش نمودن سطوح گوناگون می باشد. در این مقاله به معرفی این دستگاه کاربردی و ویژگی ها و عوامل اصلی در انتخاب یک پولیشر معرفی خواهد شد.
ضرورت نیاز به دستگاه پولیشر
دستگاه پولیشر یکی از تجهیزات نظافتی کارآمد در جلادهی و پولیش نمودن سطوح پر رفت و آمد می باشد. سطوح کف در محیط های عمومی به سبب رفت و آمد بالا و آلاینده های موجود در زیر کفش ها، دچار کدری و کثیفی می شود. ورود حجم بالایی از این آلاینده ها که شامل سنگ، شن و ماسه، گرد و غبار و سنگ ریزه و انباشته شدن این ذرات در طول زمان منجر به آسیب دیدگی سطح کف می گردد. نتیجه این آسیب دیدگی، ایجاد خراش بر رو سطح و سایش کف خواهد بود. همچنین، برخی از سطوح مرمری به سبب ترکیبات شیمیایی معدنی، دچار رسوب و تعریق می شوند که در نهایت منجر به مات شدن سطح آن ها می شود. به همین منظور استفاده از دستگاه پولیشر می تواند راهکاری مفید برای حل این مشکل باشد.
عملیات پولیش و جلادهی
عملیات جلادهی سطح توسط دستگاه پولیشر بسیار حساس است و نیازمند تخصص و تحلیل نوع سطح و آلودگی موجود بر آن می باشد. پس از تحلیل ترکیبات سطح و نوع آلودگی، در مرحله بعد باید ماده شوینده متناسب به سطح را انتخاب نموده تا در هنگام عملیات جلادهی از آن استفاده شود. پیش از اعمال هرگونه ماده شوینده نیاز است تا آلاینده های سطحی و نرم از سطح پاک شوند. برای انجام این عملیات می توان از ابزارهای نظافتی مانند ترولی و تی نظافتی نیز استفاده نمود. مواد شوینده به منظور حذف باکتری ها، جلادهی موثر تر و پاک نمودن کدری و ماتی ناشی از رسوبات سطح می باشد. در مرحله بعدی از دستگاه پولیشر به منظور سایش و جلادهی سطح استفاده می شود. بهترین پدهای عرضه شده جهت پولیش و جلادهی سطح، پدهای الماسی می باشند. این نوع از پدها با درجه بندی های گوناگون زبری به بازار عرضه می شوند تا بهترین نتیجه متناسب با نوع سطح حاصل شود.
عوامل موثر در انتخاب دستگاه پولیشر
مهمترین عوامل تاثیر گذار در خرید پولیشر عبارت است از:
سرعت چرخش
یکی از عواملی که باید در هنگام خرید پولیشر مدنظر قرار داد، سرعت گردش برس پولیشر می باشد. سرعت چرخش رابطه مستقیمی با شدت و قدرت ساب زنی و کیفیت آن دارد. آلودگی و ماندگاری بیشتر آلاینده ها نیازمند شستشوی سنگین و عمیق تر می باشد. به همین منظور از سرعت پایین برس استفاده می شود. با افزایش سرعت چرخش عملیات پلیشر به سمت جلادهی پیش می رود.
اندازه پد و برس دستگاه پولیشر
ابعاد و قطر پد یا برس متناسب با فضای محیط مورد نظر انتخاب می شود. برس های کوچک مناسب سرویس های بهداشت، رختک و اتاق های پرو می باشد. در مقابل برس یا پد بزرگ تر مناسب فضاهای بیرونی، سالن ها و لابی های هتل می باشد و عملکرد موثری تری خواهد داشت.
مزیت پولیشر به اسکرابر در عملیات جلادهی
اصلی ترین مزیت دستگاه پولیشر در فرآیند پولیش سطح، انتقال وزن دستگاه ساب زن به برس است که اثر جلادهی سطح را افزایش می دهد، در مقابل در دستگاه اسکرابر چنین فشاری بر روی برس وارد نیست. در طراحی یک پولیشر با کیفیت وزن دستگاه بر روی برس لحاظ می شود تا کیفیت و اثر پاک کنندگی حداکثری بر روی سطح حاصل شود. همچنین، وزن دستگاه پولیشر نباید به گونه ای باشد که برای کاربر و جا به جایی دستگاه مشکلی ایجاد نماید.