نگهداری و سرویس قطعات و تجهیزات جانبی دستگاه کارواش صنعتی همانند نگهداری و سرویس دستگاه از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. چرا که عدم نگهداری درست از تجهیزات می تواند تاثیرات نامطلوبی بر عملکرد دستگاه داشته باشد. یکی از تجهیزات جانبی که نیازمند نگهداری دقیق و دوره ای می باشد، شیلنگ دستگاه کارواش صنعتی است. ترکیدگی شیلنگ دستگاه واترجت صنعتی بسیار پر مخاطره می باشد. زیرا در هنگام ترکیدگی آب پر فشار که بعضا می تواند دماهای بالایی نیز داشته باشد،به صورت غیر قابل کنترلی از محل ترکیدگی خارج شده و می تواند به کاربر و افراد حاضر در محیط صدمات جدی وارد نماید. از این رو نگهداری و بازبینی دوره ای شیلنگ واترجت صنعتی به منظور محافظت از افراد امری لازم و ضروری می باشد.
دلایل آسیب شیلنگ کارواش صنعتی
شیلنگ فشار قوی دستگاه کارواش صنعتی یکی از اجرای مهم دستگاه می باشد که دراغلب مواقع نگهداری ان مورد غفلت قرار می گیرد. از آنجایی که شیلنگ های فشار قوی ساختار پیچیده ای دارند بر خلاف باور عموم نیازمند نگهداری مناسب و استفاده اصولی می باشند. قسمت اعظم ترکیدگی ها و خرابی ها در شیلنگ واترجت مربوط به فاصله 90 تا 120 سانتیمتری از محل اتصال به تفنگی ایجاد می شود. با توجه به اینکه این فاصله بسیار نزدیک به کاربر می باشد، هر گونه خرابی در این بخش می تواند، سلامت و ایمنی کاربر را به طور جدی تهدید نماید. از این رو با یک نگهداری مناسب و دوره ای از شیلنگ دستگاه کارواش صنعتی به راحتی می توان احتمال هر گونه خرابی و پارگی در شیلنگ فشار قوی را به صفر رساند. اصلی ترین دلایل خرابی شیلنگ کارواش صنعتی شامل این موارد می باشد:
پیچ خوردگی بیش از حد
یکی از اصلی ترین عوامل در خرابی شیلنگ فشار قوی پیچ خوردگی زیاد آن می باشد. از جمله دلایل پیچ خوردگی شیلنگ فشار قوی می توان به استفاده نادرست و غیر اصولی کاربر از شیلنگ اشاره نمود. بر خلاف باور عموم که با شیلنگ کارواش صنعتی همانند یک طناب رفتار کرده و در اغلب مواقع با کشیدن شیلنگ فشار قوی اقدام به جا به جایی دستاه می نماید. کشیدگی هایی حاصله می توان آسیب های جدی به بافت فولادی شیلنگ وارد نماید. کشیدگی حاصل فشار زیادی به محل اتصال شیلنگ و دستگاه وارد می نماید. هر چه انعطاف پذیری شیلنگ فشار قوی کمتر باشد، آسیب پذری آن بیشتر می شود. استفاده از اتصالات هرزگرد راهکار مناسبی برای کاهش صدمات ناشی از استفاده غیر اصولی از شیلنگ فشار قوی می باشد.
فشار بیش از حد
از دیگر عوامل آسیب زا به شیلنگ فشار قوی می توان به فشار بیش از حد اشاره نمود. عبور اجسام سنگین از روی شیلنگ فشار قوی همانند عبور خودرو ها می تواند به بافت فولادی شیلنگ فشار قوی آسیب وارد نماید. در صورت شکستگی بافت فولادی،استحکام شیلنگ به شدت کاهش یافته و در نتیجه آسیب پذیری شیلنگ در آن بخش بیش از حد افزایش می یابد. در صورت خالی بودن شیلنگ اعمال فشار خارجی آسیب بیشتری به شیلنگ وارد می نماید. چرا که در این حالت فشار داخلی به منظور مقاومت در برابر فشار خارجی وجود ندارد.
ساییدگی شیلنگ
سایدگی از دیگر عواملی می باشد که موجب آسیب شیلنگ فشار قوی می شود. کشیدگی بر روی سطح زمنی موجب ساییده شدن شیلنگ فشار قوی می گردد. گاهی این ساییدگی ناشی از فعالیت پمپ می شود. چرا که نوسات فشاری ایجاد شده در پمپ دستگاه موجب حرکت جزئی شیلنگ بر روی سطح زمین شده و در نهایت ساییدگی آن را در پی دارد. با استفاده از سیستم های محرک فشار می توان از این عامل ممانعت نمود.
استفاده غیر اصولی
شیلنگ های فشار قوی به منظور برخورداری از استحکام کافی در برابر عبور آب پر فشار متناسب با دمای اب و فشار دستگاه ها طراحی و ساخته می شوند. به عبارت دیگر استفاده اصولی و درست از شیلنگ مناسب در محدوده دمایی و فشاری که برای شیلنگ تعریف شده است نقش بسزایی در افزایش عمر مفید آن دارد. به طبع استفاده از شیلنگ نا مناسب با فشار کاری دستگاه موجب اعمال فشار بیش از حد به شیلنگ شده و در نتیجه پارگی و ترکیدگی را در پی خواهد داشت.