نکات مهم عیب یابی و تعمیر و نگهداری دستگاه کف شوی صنعتی

اسکرابر صنعتی سالن تولید

کفشوی صنعتی (همچنین تعمیر دستگاه کف شوی صنعتی) یکی از پر کاربردترین و متداول ترین دستگاه‌های نظافتی جهت شستشوی سطوح کف می‌باشد. این دستگاه در کمترین و کوتاه ترین زمان ممکن، تمیزی بسیار بی نظیری را به ارمغان می آورد. البته این موضوع در گرو استفاده صحیح از دستگاه، تناسب وسعت محیط و نوع آلودگی با عملکرد اسکرابر و مدیریت امور نگهداری و بازبینی از بخش های مختلف آن است. اگر شما بتوانید به بهترین شکل ممکن اقدام به استفاده از این دستگاه داشته باشید، می توانید به مدت طولانی آن را در اختیار داشته و نهایت بهره مندی را به دست آورید. در این مقاله نحوه استفاده اصولی از اسکرابر و عیب یابی صحیح و اصولی بخش های مختلف دستگاه تشریح می شود.

طرز کار اسکرابر و اصول استفاده از آن

اسکرابر یا کفشوی برای شستشوی سطوح کف بعد از یک نظافت اولیه محیط بکار گرفته می شود. در واقع این دستگاه عملکرد موثر تر خود را وقتی ارائه می دهد که آلودگی های سطوح کف توسط یک ابزار نظافتی جمع آوری شده باشند. اسکرابر دارای یک یا دو برس است که با چرخش بر روی سطح آلودگی ها را از سطح جدا می کنند. زمانی که برس ها در حال عملکرد هستند، تی مکش آلودگی را از اطراف جمع نموده و موتور مکش آنها را به داخل مخزن می فرستد. تمام مدل های مختلف دستگاه کف شوی دارای همین عملکرد ساده هستند.

بخش اول مدیریت فرآیند شستشو با استفاده از اسکرابر آموزش درست و آگاه سازی کاربر از بخش های مختلف دستگاه و انجام همین عملکرد آسان است. البته جزئیاتی در نحوه شروع به کار دستگاه وجود دارد که بایستی آنها را به کاربر آموزش داد. مثلا دستگاه نباید با مخزن خالی آب یا باتری در حال تخلیه شروع به کار کند.

تعمیر دستگاه کف شوی

اهمیت بازدید دوره ای دستگاه کف شوی صنعتی

بعضی از کاربران دستگاه کف شوی نکات نگهداری و استفاده از آن را جدی نمی گیرند و همین امر نیز سبب می شود که مشکلاتی را در کارایی آن مشاهده کنند. البته در برخی از موارد خرابی یکی از قطعات تشکیل دهنده این دستگاه نیز می تواند تاثیر گذاری بسیاری بالایی را در اصول کار آن داشته باشد. به همین جهت توصیه می شود که حتما به شکل دوره ای تمام قسمت های این دستگاه را مورد بررسی قرار دهید و ایرادهای قابل مشاهده را برطرف سازید. بی توجهی به عیب یابی و بازبینی دوره ای اسکرابر مشکلات مختلی را در پی دارد. اولین مزیت عیب یابی،‌ تسری نکردن مشکلات به بخش های دیگر و عدم تحمیل هزینه های هنگفت بیشتر می باشد.

اگر بررسی یک زمین شوی صنعتی نشان دهد که سیستم برس زنی و مکش آن سالم هستند اما سطح آن چنان که باید و شاید تمیز نبوده، رد آب به جا مانده و ناپاک و کدر به نظر می رسد. چرخش برس یا برس های اسکرابر با دور گردش و فشار مناسب انجام می گیرد، موتور مکنده در حال کار کردن بوده و قدرت مکش آن در رنج مطلوب قرار دارد، شلنگ ها در وضعیت مناسب هستند، تی لاستیکی با سطح زمین در تماس است و به طور کلی در هنگام بررسی اسکرابر به ظاهر مشکلی به چشم نمی خورد؛ چرا هم چنان سطوح تمیز نیستند؟ در این شرایط جزئیات بیشتری از دستگاه زمین شوی صنعتی مورد بازبینی قرار می گیرد.

همچنین با عیب یابی دستگاه کف شوی، بخش‌هایی از دستگاه کارکرد بهینه دستگاه حفظ شده و نیازی به تکرار فرآیند نظافت نیست. مثلا برس دستگاه اگر بطور منظم بررسی نشود، آلودگی های ریزی را به خود جذب می کند. در نهایت این آلودگی ها کیفیت برس زنی را کاهش داده و حتی می توانند باعث ایجاد خط و خش بر روی سطح شوند. مزایای کلی عیب یابی اسکرابر شامل افزایش طول عمر دستگاه، جلوگیری از خرابی های احتمالی بیشتر، کاهش وقفه در فرآیند نظافت سطوح ناشی از از کار افتادگی موقتی دستگاه و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری اسکرابر می شوند.

خرید اسکرابر صنعتی فرنام
خرید و قیمت واترجت صنعتی

بازدید زمانبندی و دوره ای اسکرابر توسط کاربر

یک سری امور نظافتی برای دستگاه اسکرابر وجود دارند که انجام آن ها نیاز به عیب یابی و تعمیرات بخش های دستگاه را کمتر می کند. بعضی از این امور بصورت روزانه و هفتگی و بعضی دیگر بصورت ماهیانه و در بازه های زمانی طولانی تری باید انجام گیرند.

چک لیست نگهداری اسکرابر و تعمیر دستگاه کف شوی
  • بازدید روزانه تی مکش و اطمینان از پارگی و فرسودگی
  • بررسی روزانه برس و اطمینان از تمیز بودن آن و عدم گیر افتادن ذرات در آن
  • مخازن آب، تخلیه و شستشوی مخازن آب پس از پایان نظافت
  • هفتگی فیلتر داخلی و شناور مخزن آب کثیف و فیلتر مخزن آب تمیز و شستن آنها
  • لاستیک تی و تمیز کردن آن با دستمال
  • کابل ها و قطب های باتری در مدل های باتری دار
  • بررسی ماهیانه میزان شارژدهی باتری در نظافت یک فضای مشخص
  • برس و لاستیک تی و تعویض آنها در صورت فرسایش

تعمیر و عیب یابی تخصصی توسط متخصص

بخش های اصلی اسکرابر یعنی موتور مکش، تی مکش، برس و موتور برس بایستی در امور بازبینی و تعمیر دستگاه بیشتر مورد توجه قرار گیرند. کار کردن سامانه مکش و برس زنی بصورت صحیح از مهم ترین نکات در جهت حفظ عملکرد مناسب اسکرابر و جلوگیری از خرابی های بیشتر است. کار نکردن بخش مکش یا برس زنی می تواند دلایلی مختلفی داشته باشد.

به اتمام رسیدن شارژ باتری، آلوده بودن قطب های باتری، خراب شدن باتری یا خرابی موتور مکش از علت های این مشکل است. بعضی از این امور مانند شارژ باتری یا گریس کاری قطب های باتری توسط کاربرد قابل انجام است اما در صورت خرابی باتری یا موتور مکش باید حتما با خدمات پس از فروش شرکت ارائه دهنده در رابطه با نحوه عیب یابی اسکرابر و عوامل خرابی اسکرابر تماس بگیرید. گاهی اوقات ممکن است قدرت مکش دستگاه کاهش یافته یا به صفر برسد. در این صورت پر بودن مخزن آب کثیف، مسدود بودن فیلتر هوای مخزن و درست بسته نشدن مخزن آب کثیف مشکلات احتمالی هستند.

قیمت و خرید دستگاه کف شوی صنعتی فرنام صنعت
قیمت و خرید دستگاه کف شوی صنعتی فرنام صنعت

1- شناسایی جنس سطح و نوع آلودگی

بررسی شرایط محیطی از مهم ترین نکاتی است که انتخاب دستگاه مناسب را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ بدان معنا که انتخاب درست زمین شوی صنعتی به آسانی انتظارات کاربر را از این دستگاه برآورده می سازد. نوع آلودگی، جنس سطح، وسعت محیط و ساختار آن تعیین می کنند چه مدل دستگاهی مناسب آن محیط خواهد بود و در نتیجه پاکسازی به بهترین شکل ممکن انجام می گیرد. بهره مندی از اسکرابر هماهنگ با شرایط محیطی مشکلات بعدی را به حداقل کاهش می دهد. کوچک بودن و یا بزرگی بیش از اندازه دستگاه کف شوی از میزان بازدهی و بهره وری دستگاه می کاهد.

2- برس یا پد

سازندگان دستگاه‌های کف شوی صنعتی در کنار محصولات خود انواع مختلفی از برس و پد را نیز تولید می‌نمایند که متناسب با جنس سطح انتخاب می شوند. در صورت به جا ماندن آلودگی و رد آب، در اولین گام باید از نوع صحیح برس یا پد به کار گرفته شده اطمینان حاصل کرد. این امکان وجود دارد که برای دست یابی به نتیجه مورد نظر نیاز به تعویض برس و استفاده از نوع زبرتر و یا نرم تر آن باشد. برس خیلی زبر روی سطح خط و خش به وجود می آورد و یا برس خیلی نرم قادر به حذف آلودگی ها نخواهد بود. هم چنین باید به تمیزی برس نیز توجه داشت زیرا باقی ماندن ذرات آلودگی در میان الیاف برس و پد می تواند به سطح زمین آسیب برساند.

3- مواد شوینده

به منظور حذف برخی آلودگی ها نیاز به مصرف مواد شوینده می باشد. در بسیاری از موارد آب و نیروی حاصل از چرخش برس سطح را پاکیزه می گرداند و این در حالی است که برخی از آلاینده ها به عنوان مثال مواد چرب و روغنی با استفاده از آب به تنهایی از بین نرفته و لازم است شوینده های مناسبی برای حذف آن ها به کار گرفته شود. به این ترتیب اگر مشکل باقی ماندن آلودگی بر روی سطح ناشی از مواد چرب و روغنی باشد، ابتدا با شناسایی نوع آلودگی و با به کارگیری شوینده های مناسبی که به سطوح کف و هم چنین دستگاه زمین شوی صنعتی صدمه ای وارد نکنند، تمیزی و جلای سطح باز گردانده خواهد شد.

خرید اسکرابر-صنعتی-فرنام
شستشوی سالن‌های ورزشی با دستگاه کف شوی صنعتی

4- حفظ و نگهداری کف شوی صنعتی

تمیز نمودن بخش های مختلف اسکرابر صنعتی پس از هر بار استفاده، تاثیر مستقیم بر کارکرد آن می گذارد. خاک و دیگر ذرات انباشته شده در تیغه لاستیکی عقب دستگاه می تواند یکی از دلایل عملکرد نامطلوب کف شور باشد و یا گرفتگی شلنگ ها و فیلترها عاملی برای کارکرد نامطلوب سیستم مکشی خواهد بود. با نظافت تی لاستیکی و خارج نمودن ذرات گرد و خاک از آن از ایجاد خش روی سطح جلوگیری می شود و رفع گرفتگی شلنگ ها و فیلترها نیز قدرت مکش سامانه مکنده را بهینه سازی می کند. در نتیجه با انجام چند فرآیند ساده اما مهم، امکان ارتقای سطح کارایی دستگاه و افزایش طول عمر آن فراهم می‌گردد.

اسکرابر به عنوان یکی از شناخته شده‌ترین دستگاه‌های مکانیزه نظافتی نقش مؤثری در فراهم سازی بهداشت و پاکیزگی یک محیط ایفا می‌کند. از مراکز تجاری دارای کفپوش‌های درخشان و صیقلی گرفته تا کارخانه‌های صنعتی دارای آلودگی سخت و روغنی همه و همه با استفاده از سیستم شستشوی مکانیزه تمیز می گردند. برنامه های معمول و متداولی برای تعمیر و نگهداری دستگاه های اسکرابر تدوین گردیده که عملکرد بهینه آن را سبب می شوند. حال اگر کفشوی سطوح کف را به خوبی تمیز نکند، کاربران در صدد عیب یابی آن بر می آیند.

درخواست کارشناسی

مشاوره و راهنمایی با کارشناسان فروش