عملیات شستشوی سطوح کف از متداول ترین امور نظافتی در محیط های مختلف می باشد. استفاده از سطل آب ، ماده شوینده و تی ، ساده ترین ابزار های شستشو به حساب می آیند. این ابزار ها کیفیت مطلوبی ارائه نداده و کاربر را در محیط های با وسعت زیاد همراهی نمی کنند. در سالیان اخیر دستگاه هایی با نام اسکرابر عرضه می شوند که جایگزین مناسبی برای روش دستی هستند. کفشوی ها به سهولت هدایت شده و عملیات شستشو را در مدت زمان کمی انجام می دهند. در این مقاله قصد داریم به مواردی بپردازیم که با انجام آن ها، عملکرد صحیح کف شوی تضمین می شود.
بخش های مختلف اسکرابر صنعتی
اسکرابر صنعتی ، برای جدا نمودن آلودگی ها از سطوح کف از یک یا دو عدد برس زیر یا نرم ، آب و مواد شوینده و سامانه تنظیم و پاشش محلول شستشو بهره می برد. وظیفه جمع نمودن آب آلوده بر عهده لاستیک های تی بوده و انتقال آن ها به مخزن آب کثیف توسط موتور مکش و شلنگ مکش آب کثیف صورت می گیرد. دو مخزن آب جداگانه نیز برای ذخیره سازی آب تمیز و کثیف در ساختار کفشو ها در نظر گرفته شده است. اسکرابر های دستی دارای دسته کنترلی و نمونه های خودرویی دارای فرمان ، پدال پایی و صندلی هستند.
بررسی بخش های مختلف اسکرابر
برای اطمینان از عملکرد عالی و بدون نقص دستگاه اسکرابر ، می بایست چند مورد را قبل از شروع عملیات شستشو بررسی نمود. با رفع این موارد و مراقبت از دستگاه ، شستشوی سطوح با کیفیت و سرعت بالا انجام می شود.
تی مکش
به تی مکش نگاهی بیندازید. تی را از دستگاه جدا کنید. لبه لاستیک تی را بررسی و در صورت وجود آلودگی ، آن ها را بر طرف نمایید. در ادامه هر دو لاستیک تی را از نظر ظاهری بررسی کنید. لاستیک های تی باید بصورت تخت و مسطح بوده و لبه های آن بریده بریده نشده باشد. در صورت وجود بریدگی در این بخش ، آب به خوبی جمع نشده و عملیات خشک شدن زمین به درستی انجام نمی گردد. برای حفظ عملکرد خشک کن زمین شوی ، لاستیک تی معیوب را برگردانید یا در صورت استفاده از هر دو طرف لاستیک ، آنرا تعویض کنید.
شلنگ مکش
آب کثیف باقی مانده بر روی سطوح کف از طریق لوله یا شلنگ مکش به مخزن آب کثیف منتقل می شود. در صورت آلوده شدن لبه ورودی این شلنگ یا مسدود شدن آن ، عملیات مکش آب آلوده با مشکل روبرو می گردد. برای بررسی شلنگ مکش، آنرا از درپوش خود جدا نموده و داخل شلنگ را بوسیله آب گرم شستشو دهید تا به خوبی تمیز شود. در پایان شلنگ مکش را سر جای خود محکم کنید.
فیلتر مخازن آب
فیلتر مخزن آب کثیف به مرور زمان دچار گرفتگی می شود. برای بررسی این فیلتر ، مخزن آب کثیف را باز نموده تا به فیلتر دسترسی پیدا کنید. این فیلتر در بخش خروجی موتور مکش تعبیه شده است. فیلتر را بیرون آورده و در صورت لزوم آنرا تمیز نمایید. فیلتر مخزن آب تمیز نیز بعد از مدتی ممکن است به آلودگی دچار شود. این فیلتر در بیشتر دستگاه ها وجود داشته و در بخش پایینی ( درون یک نگهدارنده پلاستیکی ) یا در ورودی مخزن آب تمیز تعبیه شده است. برای بررسی این فیلتر ، ابتدا آن را از دستگاه خارج نموده و زیر آب گرم شستشو دهید. با توجه به اینکه باقی ماندن ماده شوینده به مدت طولانی در مخزن آب تمیز می تواند فیلتر را مسدود کند، حتی در صورت مناسب بودن ظاهر فیلتر آب تمیز ، آنرا شستشو دهی
پاشش محلول شستشو به میزان کافی
یکی از مشکلات رایج در حین کار با اسکرابر ها ، عدم پاشش محلول شستشو به اندازه کافی جهت حذف آلودگی ها می باشد. نتیجه این امر باقی ماندن آلودگی و لک بر روی سطوح است. برای بررسی عملکرد این بخش از کف شوی ، تی مکش را بالا برده و موتور مکش را خاموش کنید. برس ها را پایین آورده، سامانه پاشش آب را فعال نموده و دستگاه را حدود چند متر به جلو هدایت نمایید. سپس دستگاه را متوقف و سطح شستشو شده را نگاه کنید. در صورت وجود لکه بر روی سطح، میزان پاشش آب را افزایش دهید. اگر در وضعیت بیشترین حد ممکن پاشش آب ، شرایط تفاوتی نکرد و فیلتر آب تمیز را قبلا بررسی کرده اید ، به بررسی عمیق تر نیاز دارید. برای این کار از مسدود نبودن شلنگ ها مطمئن شوید. همچنین توجه کنید که ماده شوینده نباید کف زیادی ایجاد کند.
اتصال صحیح تی
عدم اتصال صحیح تی مکش ، ممکن است سبب اختلال در عملکرد اسکرابر شود. برای بررسی اتصال صحیح تی مکش، آنرا پایی آورده تا بر روی زمین قرار گیرد. موتور مکش را روشن کنید. دستگاه را رو به جلو حرکت دهید. هنگام عملکرد دستگاه ، خم شوید و قرار گیری تی بر روی سطح را بررسی کنید. لاستیک های تی باید به خوبی با سطح تماس داشته باشند. برای تنظیم ارتفاع آن ها ، پیچ تنظیم را چرخانده تا تی در شرایط مطلوب قرار گیرد. در هر مرحله تغییر ارتفاع تی ، در حالت روشن بودن موتور مکش ، عملکرد دستگاه را بررسی کنید تا به نتیجه مناسب برسید.