امروزه انواع جاروبرقی در مدل های صنعتی و خانگی تولید شده و در بازار عرضه می شود. در صورتی که بتوانید از دستگاهاتی استفاده کنید که بیشترین کارایی را دارند، می توانید انتظار عملکرد بسیار بالایی را از این کالا داشته باشید. موتور جاروبرقی از مهم ترین بخش های این دستگاه است که عملکرد صحیح و قابل اطمینان آن تاثیر چشم گیری در کیفیت نظافت و عملکرد جاروبرقی دارد. موتور به عنوان قلب یک دستگاه جاروبرقی به شمار می رود و وظیفه آن تامین منبع تغذیه پمپ مکش برای ایجاد خلا در مخزن دستگاه است. از این روی همواره برای این که یک جاروبرقی بتواند در سلامت کامل کار کند، باید از سلامت موتور جاروبرقی اطمینان کسب کنیم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در خصوص موتور جاروبرقی با شما در میان بگذاریم.
اهمیت استفاده از جاروبرقی
استفاده از جاروبرقی در محیط های مختلف برای جمع آوری آلودگی های جامد و یا مایع بسیار حائز اهمیت است. این دستگاه در مدل های صنعتی، تجاری و خانگی و در مدل های متنوع با قابلیت مکش انواع آلودگی های جامد و مایع طراحی می شود. حذف آلودگی های ریز و دارای دسترسی دشوار همراه با جمع آوری سریع آلودگی ها از محیط اهمیت استفاده از دستگاه جاروبرقی است. همچنین این دستگاه بعلت داشتن فیلتر از بازگشت ذرات ریز به محیط جلوگیری می نماید. در نتیجه محیط تمیز و سالمی برای افراد حاضر در محیط بوجود می آید. یک جاروبرقی سالم و با کیفیت قطعا زمان نظافت محیط را کاهش داده و بخصوص در مدل های صنعتی انواع آلودگی های جامد و مایع را مکش می نماید.
قطعات و اجزای جاروبرقی
قطعات و اجزای اصلی در جاروبرقی های مختلف، تقریبا یکسان می باشند اما از نظر کارایی و کیفیت با هم متفاوت اند. موتور، پمپ، سیستم فیلتراسیون و مخزن بخش های اصلی دستگاه جارو برقی هستند. تعداد موتور های جاروبرقی ممکن است یک، دو یا سه عدد باشد. یک پمپ خلاء در کنار فیلتر و سیستم هایی که برای نظافت فیلتر برای جلوگیری از گرد و غبار گرفتگی مورد استفاده هستند را می توان از دیگر اجزایی دانست که تقریبا در تمامی مدل های جاروبرقی بکار رفته اند. فیلتر جاروبرقی در مدل های بسیار متنوعی با قابلیت جذب ذرات مختلف با ابعاد متفاوت طراحی می شود. بعنوان مثال فیلتر مخصوص جذب ذرات پر حرارت در صنایع برای جمع آوری این نوع ذرات کاربردی است. همچنین مخزن جاروبرقی با قابلیت نگهداری حجمی از آلودگی ها معمولا از جنس استیل، فولاد و یا پلاستیک تولید می شود.
انواع موتور جاروبرقی
موتور جاروبرقی از مهم ترین قسمت های آن شناخته می شود و باید با دقت بسیار زیادی مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی می توان گفت که نقش موتور در یک جارو برقی ، به عنوان محرکی برای پمپ مکش دستگاه به شمار می رود. جاروبرقی ها از دو نوع موتور جاروبرقی رایج یعنی کلکتوری و توربینی استفاده می کنند .
موتور کلکتوری
این نوع موتور با ایجاد جریان آمپر دار می تواند پمپ مکش را تحریک به کار کردن کند و یکی از رایج ترین انواع موتور جارو برقی در بازار به شمار می رود. این مدل موتور جاروبرقی بیشتر برای مدل های خانگی مورد استفاده است.
موتور توربینی
این مدل از انواع موتور جاروبرقی را می توان به عنوان موتور جاروبرقی های دائم کار نیز شناخت که از موتورهای سیم پیچ دار بزرگ در آن ها استفاده می شود و به صورت شبانه روزی می توانند مورد استفاده قرار گیرند. عدم وجود زغال در سیستم انتقال انرژی الکتریکی و جایگزینی سیم پیچ باعث شده تا موتور داغ نکند و بتوان از آنها ساعت ها استفاده نمود. در نتیجه در محیط های صنعتی که دستگاه باید بطور مداوم مواد را جمع آوری یا جابجا کند، جاروبرقی صنعتی مجهز به موتور توربینی باید مورد استفاده قرار گیرد.
تفاوت موتور جاروبرقی کلکتوری و توربینی
موتور کلکتوری و توربینی در یک جاروبرقی باید بر اساس نوع کاربردی که مورد انتظار است انتخاب شده و مورد استفاده قرار گیرند. به طور کلی می توان گفت که موتور کلکتوری جارو برقی به این دلیل که از زغال برای انتقال انرژی میان روتور و همچنین منبع خارجی و توربینی مورد استفاده است شناخته می شود. این در حالی است که در مدل های توربینی از القای الکترومغناطیس استفاده می شود که باعث می شود تا سایش زغال نداشته باشیم و بتوانیم به صورت دائم از این دستگاه استفاده کنیم. از این روی موتور جاروبرقی اگر توربینی باشد، می تواند به گزینه ای مناسب برای استفاده در محیط های صنعتی به شمار رود.